Tipy na JEDINEČNÁ MÍSTA, kam rovnou od nás vyrazit s novou vestavbou

Cesta je cíl a ta vaše cesta začíná u nás ve Svitavách (samosebou pokud tedy si nevyberete možnost zaslání vestavby v bytelném přepravním rámu prostřednictvím Toptransu pěkně až k vám domů). A pokud přímo z výroby chcete vyrazit na první seznamovačku s vaší novou vestavbou, tady od nás máte pár tipů na příjemná místa v našem okolí. Všechno jsou to legální tábořiště s jedinečným Geniem loci. Ano, dáváme přednost pohodovým (jednodušším) místům v přírodě, kde třeba nejsou sociálky jako v hotelu, než velkým kempům tipu Pasohlávky a podle toho náš výběr vypadá. Tak nás za to neukamenujte, tipy na luxusnější kempy dáme třeba zase někdy příště. 

Užijte si první cestu a pošlete nám pozdrav s fotkou na email nebo na naše sociální sítě, ať už jedete kamkoliv.. Budeme rádi a budeme tiše závidět, jak suprově se máte.

Takže kam Notent utíká relaxovat, když nemá prostor cestovat daleko od základny?

 

Telecí - Tábořiště Lucký vrch

gps  49.7117569N, 16.1695872E

auto  32km

ikony_lucak2_1

Bez okolků naše nejoblíbenější místo a určitě ne proto, že je nejblíž. Táboříte na louce pod horskou chatou ve výšce nějakých 730 mnm. Máte odtud výhledy všude po okolí. Z louky nad chatou jsou vidět jako na dlani všechna naše severní pohoří. V chatě vždycky pořídíte něco dobrého k jídlu i pití (bacha na Lucký Vánek :) ). Oblast je vstupní branou do Žďárských vrchů s nepřeberným množstvím možností, kam na výlety pěšky, na kole nebo skalkařit. Jednotná taxa 50kč za osobu bez jakýchkoliv dalších poplatků se dneska už jen tak někde nevidí. Vhodné pro stany, obytky i karavany. V nedaleké Borové doporučujeme navštívit lesní koupaliště (biotop).


 

Ústí nad Orlicí - Vodácké tábořiště Cakle 

gps  49.9850464N, 16.4057428E

auto  33km

ikony_Cakle

Asi nejlepší volba, pokud s vámi cestují i vaše ratolesti hlavně kvůli spoustě vyžití v místě. Pohodové vodácké tábořiště v dosahu města. V areálu najdete sportovní vyžití, jako je lezecká stěna, která je navíc doplněna o celkem unikát - opravdovou via ferratu. Dále je tu lanový park nad řekou nebo venkovní posilovna. Je tu samozřejmě i možnost půjčení vodáckého vybavení. Na druhém břehu řeky pak vede příjemné cyklostezka. V areálu je hospoda a potěší třeba i možnost objednat si snídaňové menu.


 

Nové Hrady - Tábořiště Roudná

gps  49.8398656N, 16.1413306E

auto  36km

ikony_Roudná_1

Kdo hledá luxus, sem určitě nejezdí. Kdo má rád místa, kde se zastavil čas a neurazí ho ToiToika, ten tu bude spokojený. Táboření v údolí řeky v areálu koupaliště u kterého je hospůdka (doporučujeme místní vyhlášené dančí klobásy). V letních měsících tu může být občas rušno, zejména pokud zrovna trefíte některý z koncertů nebo divadelních představení, které se tu konají. Místo je oblíbená zastávka na pivo pro cyklisty a turisty i štamgasty z místní chatové osady. Mimo poplatku za nocování se platí i poplatek za vjezd autem do areálu.


 

Potštejn - Western kemp Vochtánka

gps  50.0757067N, 16.3125736E

auto  44km

ikony_Vochtánka

Prostorný kemp pod zříceninou hradu. V areálu hospoda ve westernovém stylu. Opravdu velká slunečná louka, na které se kemp rozkládá vybízí k různým hrám. Na hranici kempu teče řeka, kde se dá i koupat. Zpestřením jsou koně, týpí a potkat tu můžete i indiány, takže nadchnete i malé dobrodruhy. Dospělí ocení minipivovar v centru Potštejna. Během léta se přímo v kempu koná několik velmi vyhledávaných akcí (hudební festival, indiánský den), tak doporučujeme zkouknout předem program na jejich webových stránkách, ať nejste překvapení, že místo poloprázdného poklidného kempu trefíte zrovna ten nejvytíženější víkend.